• (069)212-086
  • info@absolut-construct.md
Verificarea Devizelor

"Absolut Construct" vă poate ajuta cu verificarea documentației de deviz și analiza cheltuielilor incluse in ea. Colaborarea cu noi va permite controlul efectiv a lucrărilor Antreprenorului și prevenirea utilizării abuzive a mijloacelor bănești.


De ce este necesară verificarea devizelor?

Analiza documentației de deviz – este o etapă importantă în relația dintre Antreprenor și Beneficiar. Și în această relație un rol important îl joacă raționalitatea cheltuielii mijloacelor bănești pe șantier. Beneficiarul este interesat în aceea ca devizul să fie întocmit corect, prețurile să coincidă cu cele de piață iar volumele de lucrări să nu fie majorate.

Implicarea profesioniștilor cu experiență în faza de planificare a bugetului pentru viitorul proiect vă oferă următoarele avantaje:

  • Gestionarea eficientă a mijloacelor bănești prin optimizarea structurii articolelor de cheltuieli;
  • Asigurarea cerințelor de calitate ale lucrărilor planificate;
  • Rezultate garantate.


Ce erori comit Antreprenorii în devize?

La verificarea devizelor de cheltuieli adesea sunt observate:

  • Majorarea prețului manoperei, materialelor și utilajelor de construcții;
  • Erori în calculul volumelor de lucrări;
  • Aplicarea incorectă a pozițiilor din Indicatoarele de Norme de Deviz.

Oricare Antreprenor tinde să execute lucrările cu profit maxim, de aceea în practică des se întâlnește majorarea intenționată a prețului la materiale. Efectuând verificarea devizului, Dumneavoastră veți putea verifica cheltuielile de mijloace bănești pentru materiale.

Erorile la calculul volumelor de lucrări – sunt, de obicei, calculele matematice eronate și/sau calcularea neatentă a volumelor în baza proiectului de execuție. Prezentarea împreuna cu devizul a documentației de proiect, va permite efectuarea verificării corectitudinii volumelor de lucrări incluse în deviz.


Dacă nu efectuați verificarea devizelor

Echipa "Absolut Construct" recomandă efectuarea verificării documentației de deviz. Verificarea devizelor exclude posibilitatea comiterii de către Antreprenor a erorilor intenționate sau neintenționate. Exista numeroase cazuri când companiile de construcții majorează sau micșorează prețul lucrărilor. Verificarea documentației de deviz dă posibilitatea de depistare a neregulilor încă până la începutul proiectului, ceea ce permite să evitați pierderile financiare și să primiți un beneficiu economic maxim de la realizarea construcției.


Pentru mai multe detalii despre serviciile “Absolut Construct”, ne găsiți la:

Tel.: (069)212-086
E-mail: info@absolut-construct.md